Gietijzeren lantaarnpalen voor in uw tuin

Voorzie uw tuin van cachet met een gietijzeren lantaarnpaal

Heeft u altijd al gedroomd van een gietijzeren lantaarnpaal in uw tuin? Schiet dan eens een gespecialiseerd bedrijf aan op het gebied van buitenverlichting. Een lantaarnpaal is een prachtig ornament dat de sfeer in uw tuin enorm verhoogt. Zo kunt u bijvoorbeeld een kleine zithoek creëren waar u ‘s avonds heerlijk kunt vertoeven in het zachte licht van de gietijzeren lantaarnpaal. Maar om meerdere redenen kunt u beslissen om uw tuin te voorzien van een gietijzeren lantaarnpaal. Stelt u zich eens voor dat u in uw riante villa of landelijk boerderijtje een Bed&Breakfast gaat beginnen. Of dat u uw huis ter beschikking stelt aan vakantievierders die voor kortere perioden uw huis kunnen huren. Dan is het een extra mooie mogelijkheid om een geheel aangeklede entourage te realiseren. In combinatie met het huis kan de tuin dan ook een ontzettend grote en beslissende invloed hebben. Daarom is het handig om extra veel aandacht te schenken aan de mogelijkheden van een gietijzeren lantaarnpaal in uw tuin.

Verschil in vormen, maten en kleuren

Een lantaarnpaal is een in het oog springende opsmuk. Omdat er velerlei ogen naar deze aanwezige tuinlamp getrokken zullen worden, is het van groot belang dat u een weloverwogen keuze maakt wat betreft vormgeving, maat en kleur. Veelal bieden gespecialiseerde (web)winkels deze possibiliteit. Niet zelden wordt naast een gietijzeren lantaarnpaal van struis formaat ook een kleinere variant aangeboden. Zo kunt u met een lagere paal zorgen dat de lantaarn niet boven de dakgoot van uw huis uitsteekt. En dat kan in sommige gevallen daverend sfeerverhogend werken. Daarnaast kunt u kiezen voor verschillende vormen van palen waar de lantaarn op gemonteerd wordt. Zo kan deze een vierkante basis hebben, maar ook een ronde, driehoekige, zeshoekige en soms zelfs meerhoekige voet valt binnen het arsenaal aan keuzes. Per (web)winkel kan het aanbod in kleur erg verschillen. De meest doorgaande kleuren zijn zwart, grijs en donkergroen. Wellicht kunt u het op een akkoordje gooien met het betreffende bedrijf waarmee u in zee gaat, om ook een andere kleur te laten realiseren. Doch: de drie eerder genoemde kleuren zijn de kleuren die in de grootste mate wordt geassocieerd met een lantaarnpaal.

Kies voor de betrouwbaarheid en flexibiliteit van een specialist

Bent u overtuigd om te kiezen voor een gietijzeren lantaarnpaal in uw tuin? Bent u er klaar voor om uw tuin om te toveren in een omgeving met een zeer landelijke, authentieke en luxueuze uitstraling? Dan raden wij aan om op zoek te gaan naar een gespecialiseerde (web)winkel bij u in de buurt. Deze voorziet u graag van deskundig advies omtrent buitenverlichting en wel in het bijzonder gietijzeren lantaarnpalen.