Het ultieme cadeau? Een duurzaam cadeau natuurlijk!

Geef een duurzaam cadeau

Een cadeau is zowel leuk om te geven als om te krijgen, maar hoe vind je nu het perfecte cadeau voor hem of haar? Dat blijkt vaak een lastige opgave te zijn. Je wilt natuurlijk iets geven wat in de smaak valt en ook echt leuk is. Heb je al eens aan een duurzaam cadeau gedacht? Onze ecologische voetafdruk wordt vooral bepaald door de hoeveelheid spullen die we bezitten en weggooien. Kies om die reden voor een cadeau waar de persoon in kwestie nog lang plezier van heeft en draag een steentje bij aan duurzaamheid! In dit blog geven wij enkele voorbeelden van duurzame cadeaus. Lees snel verder voor inspiratie!

Houd je aan het verlanglijstje

Een verlanglijstje maakt een persoon niet voor niets. Vaak heeft hij of zij specifieke wensen voor het cadeau. Waarschijnlijk wil je graag origineel zijn, maar de kans is groot dat je dan een cadeau kiest dat wellicht niet in de smaak valt. Het verstandigste is dan ook om nauwkeurig het verlanglijstje te blijven volgen, zodat je zeker weet dat je een cadeau koopt dat ook echt leuk is voor de persoon. Zo heb je minder gauw kans dat het cadeau verstoft of in de prullenbak belandt.

Geef een ervaring cadeau

Een duurzaam alternatief is het geven van een ervaring in plaats van iets materieels. Je kunt dan denken aan kaartjes voor dat ene concert dat jullie graag willen bezoeken, een cursus of workshop, een verrassingsfeest of een leuk weekendje weg. Ervaringen blijven namelijk aanwezig in de herinneringen en kunnen daardoor van grote waarde zijn.

Houd rekening met zijn/haar hobby’s

Heeft hij of zij speciale hobby’s zoals fotografie, gamen of make-up? Houd dan rekening met deze hobby’s en koop bijvoorbeeld toebehoren voor een fotocamera of nieuwe make-up/nagelspullen. Of ga voor toebehoren voor de Playstation of andere console. Gegarandeerd dat hij of zij hier blijvend plezier van zal hebben.

Ga voor een creatief cadeau

Wat ook altijd leuk is, is om juist te kiezen voor een cadeau waarbij hij of zij creatief bezig kan zijn. In die categorie doen tekenbenodigdheden het altijd goed, zoals potloden en schildersdoeken. Ook een nieuwe naaimachine om mee te nemen op vakantie kan een leuk cadeau zijn wanneer hij of zij graag kleding naait.

Ga ook voor een duurzaam cadeau!

Bij het uitkiezen van het perfecte cadeau voor hem of haar heb je genoeg keuze bij diverse winkels en webshops. Wat is er nu leuker dan iets te geven wat leuk en ook nog duurzaam is? Precies. Wij wensen je veel succes bij de keuze voor het ideale duurzame cadeau!

Geef een reactie